Baarmoederkracht

“De kracht van de vrouw ligt in haar baarmoeder”. Dat heb ik altijd geroepen in de tijd dat ik vrouwenworkshops gaf. Daar sta ik nog steeds achter. Maar kortgeleden heb ik tot mijn verrassing een nieuwe ontdekking gedaan over de mogelijkheden van de baarmoeder. Haar meest voor de hand liggende functie is uiteraard de voortplanting. Het dragen, voeden en beschermen van het ongeboren kind. Met als sluitstuk de krachtige bewegingen van de weeën die het kind naar buiten stuwen. Maar dat is niet alles. Ook de niet-zwangere vrouw verzamelt haar kracht in haar baarmoeder. Een vrouw die op die manier gecenterd is, kan heel wat áán. Don Juan Matus, de sjamanen-leermeester van Carlos Castaneda zegt dat de baarmoeder van de vrouw ook informatie oppikt uit haar omgeving.
Ik heb ontdekt dat de baarmoeder ook informatie gééft. Om dat uit te leggen moet ik een kleine zijweg bewandelen. Ongeveer twintig jaar heb ik als mediamiek kanaal gefunctioneerd. Dat heet ‘channelen’; het doorgeven van energie en informatie uit andere dimensies. Voor zover ik weet was ik de eerste in Nederland die daar cursussen in gaf, zodat ook anderen met hun gidsen konden leren communiceren. In alle bescheidenheid: ik weet dus waar ik over praat. Het was /is mijn vak.
Al enige jaren channel ik niet meer. Ik kan het nog wel; het is net als fietsen: je verleert het niet. Ik doe het nog wel eens voor mijzelf.

Tegenwoordig krijg ik echter een overvloed aan informatie langs een andere weg. Kwam tijdens het channelen de informatie van buiten mij, nu komt het van binnenuit. Uit mijn lichaam; om precies te zijn: uit mijn baarmoeder. Het gebeurt altijd als ik in een diepe afstemming ben op het Isis-veld. Ik voel dan dat mijn baarmoeder gloeiend heet wordt. Er vormt zich als het ware een bal – alsof er een kind in zit. Ik voel me dan ook zwanger. Als ik me open stel voor die bal, bijvoorbeeld met een gerichte vraag, komt er een hele stroom informatie vrij. Ik hoef er niet voor in trance te gaan. Ik hoef alleen maar pen en papier te pakken en kan zo hele volzinnen opschrijven, soms bladzijden lang. Ik merk vanzelf wanneer de stroom ophoudt. Dan slinkt de bal in mijn buik en de baarmoeder voelt na enige tijd weer als normaal. Zo heb ik inmiddels een schat aan informatie ontvangen over het begin van de mensheid, over de echte eerste ‘zondeval’ en over parthenogenese, om maar eens wat te noemen.
De eerste keer dat mij dit overkwam, was ik stomverbaasd. Het antwoord wat ik kreeg was als volgt: Er is kennis in je baarmoeder. De baarmoeder is een genetische draagster van informatie, afkomstig uit het mitochondriaal DNA. De baarmoeder geeft je de kennis van je vrouwelijke voorouders.

Mitochondriaal DNA – volgens Wikipedia – is het vrouwelijk DNA, dat de moeder via haar eicel doorgeeft aan haar kinderen en bevat informatie over de afstammingslijn van moeder op dochter, helemaal terug tot de allereerste oervrouw op aarde.

Sinds de menopauze weet ik dat ik de laatste ben van mijn vrouwenlijn. Ik heb geen dochters gekregen aan wie ik mijn wijsheid en kennis kan doorgeven. (Het vrouwen-DNA wordt namelijk niet door zonen doorgegeven, want die hebben geen eicellen.) Wat ik begrepen heb is dat degene die de laatste van haar lijn is, een bijzondere taak heeft. Niet alleen heeft zij de mogelijkheid de pijn van haar voormoeders in haar eigen leven op te lossen, zodat de lijn ‘schoon’ wordt afgesloten. Maar nu begrijp ik ook dat de kennis en ervaringswijsheid van haar lijn op een andere manier moet worden vrijgegeven, zodat het niet verloren gaat. Het verbaast me dus eigenlijk niets dat mij de mogelijkheid is gegeven om via mijn baarmoeder informatie van de vrouwelijke voorouders te verkrijgen. Misschien is het ook mijn zieletaak om de methodiek hiervoor aan andere vrouwen te leren. Dat ligt nog in de toekomst verborgen.

Vraag aan lezeressen: hoe voelt dit voor jou? Wat is de reactie in je lichaam bij het lezen van deze informatie? Als je daar iets van zou willen delen op dit blog, zou ik dat heel fijn vinden. Het zou bovendien zomaar kunnen dat jij ook iets dergelijks hebt ervaren. Laten we in gesprek komen hierover. Dank je wel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *