De Ankh van Isis

Ankh van IsisVorige week was ik in Zutphen en daar heb ik een ankh gekocht! Een tweebenige, Atlantische Ankh, ook wel genoemd de Ankh van Isis.
Nu heb ik me altijd sterk aangetrokken gevoeld tot de Egyptische ankh, die is éénbenig en die zie je overal afgebeeld op tempelmuren en papyrusrollen uit het Oude Egypte. Niet alleen in de handen van Isis, maar bij allerlei goden en godinnen. Dat is dus een vertrouwd beeld voor mij. Het wordt daaruit ook wel duidelijk dat met de ankh intensief werd gewerkt in die oude tijden. Dus ik had wat moeite met een Atlantische ankh.

Maar onlangs schoot me te binnen dat ik in mijn boek Het Evangelie van Isis iets heb geschreven over de oorsprong van de ankh.( pag. 158) Namelijk dat de voorloper van de ankh waarschijnlijk de tjet-amulet was, die beschouwd werd als de vulva van Isis, waaruit dan het leven gevende bloed van de godin kwam. En de tjet was tweebenig. De ‘benen’ moeten daar gezien worden als de twee zijden van de vulva. Komt de tweebenige ankh dan toch dichter bij de oorspronkelijke vorm?

In al die jaren dat ik Isis heb gechanneld is er nooit een moment de gedachte geweest dat ik een grote ankh moest kopen. Natuurlijk had ik een paar kleine zilveren exemplaren, die je aan een kettinkje om je hals hangt. Maar in de afgelopen maanden kwam van tijd tot tijd de gedachte langs aan een grotere ankh, die je vast kunt houden. Wat ik ermee zou moeten doen, was me nog niet duidelijk. Maar wel was er een besef dat het een toegevoegde waarde zou kunnen hebben in mijn leven.  Op internet had ik gezien dat de Zutphense Nieuwe Tijdswinkel ‘Ajapajapam’  ankhs verkoopt. Daar wilde ik wel eens gaan kijken. De avond voordat ik in Zutphen mijn vriendin Monique ging bezoeken stemde ik mij af op Isis. Waar staat de ankh voor? Moet ik er wel een kopen? En welke dan? Dit was wat ik kreeg:

De Ankh is de Poort; de ingang tot de Baarmoeder van de Kosmische Moeder. Het is de Poort Opener. De Atlantische Ankh is een sterk geladen instrument. De Atlantiërs gebruikten de Ankh om zich te verbinden met de Eenheid, het Grotere Geheel. Ze vervaardigden de Ankh van metalen uit de planeet aarde, om zichzelf tevens te verbinden met specifieke punten in de Galaxis. Bijvoorbeeld met het zonnestelsel waar ze vandaan kwamen. Het kan functioneren als een brug naar een andere tijdszone, een verschillende dimensie. Maar in essentie is het de Poort tot het Geheel van het Kosmische Zijn.
Gebruik niet de Egyptische Ankh, want daaromheen is meer verstoring gekomen, door wat er mee gedaan is (in het Oude Egypte).

Ik werd hier heel opgewonden van. Zo van: er gaat iets bijzonders gebeuren in mijn leven!

In de winkel in Zutphen wachtte mij een teleurstelling: de ankh die ik zocht was daar niet! De eigenaresse liet mij een paar kleinere ankhen zien, maar daar kreeg ik geen klik mee. De grootste ankh, die van 23 cm, zei zij, had ze mee naar huis genomen. Na 2 uur die middag kon ze die wel ophalen. Ja, maar om 2 uur ben ik alweer weg uit Zutphen; ik wilde doorreizen naar mijn moeder in Apeldoorn. Jammer.
Nou, dat was het dan, dacht ik. Kennelijk is het op dit moment niet voor mij weggelegd.
Nadat wij even door de winkel hadden gelopen, kwam de eigenaresse naar me toe en zei dat de ankh nu door iemand werd opgehaald en over 20 minuten hier zou zijn. Wauw, dat is een meevaller! Monique en ik, die altijd veel te bespreken hebben, brachten de wachttijd door met het behandelen van vele menselijke en enkele esoterische zaken. Zo belandden wij al pratend op het bankje bij de boeken. Daar werd de ankh, die inmiddels aangekomen was, naar ons toe gebracht.

Zodra ik haar vast had, kreeg ik de neiging om in huilen uit te barsten; de tranen sprongen mij in de ogen en ik kon me nog net beheersen, daar in die winkel. Het was als een grote herkenning; of er iets bij me terug kwam wat lang was weggeweest. Ook bij Monique gebeurde iets soortgelijks; toen zij de ankh vasthield kwam ook bij haar de ontroering. Het was me duidelijk: deze ankh is de goede. Hoewel het een groot bedrag was voor mijn portemonnee heb ik het zonder aarzelen gekocht.

Zo reisde ik die middag verder naar Apeldoorn. Mijn moeder verblijft daar in een verzorgingstehuis. Ik stalde mijn karretje met de in papier verpakte ankh in het kleine logeerkamertje. ‘s Avonds, tijdens een korte meditatie, zag ik dat de ankh al in mijn aura was. Het simpele feit dat ik het voorwerp rechtmatig verkregen had door er geld voor te betalen, maakte dat het nu al bij mij hoorde. Toen ik die nacht in bed lag, kon ik lange tijd niet slapen. Mijn lichaam was zo onrustig; de energie was ongewoon hoog en mijn geest erg helder. Rond half 3 in de ochtend kwam de gedachte:”Ik lig in een vortex!” Het was de ankh, die mij uit de slaap hield! Ze straalde door de verpakking heen. Pas nadat ik het karretje met z’n bijzondere lading uit de kamer had gezet, kon ik slapen. De volgende nacht gebeurde min of meer hetzelfde. Door de drukte van die dag was ik de ankh in mijn bagage vergeten, maar in bed liggend raakte ik gaandeweg in een toestand van extase – ik voelde dat mijn verbinding met Isis vele malen werd versterkt! Dat is het dus, dacht ik: de ankh werkt als een vortex. Alles wat in haar omgeving komt, wordt geactiveerd en sterker gemaakt. Ik begrijp dat het dus belangrijk is om er heel voorzichtig mee om te gaan.

Nu staat de Ankh van Isis op mijn altaar, hier in Nijmegen. Ik voel dankbaarheid dat ik dit bijzondere instrument heb mogen ontvangen. Ik wacht op instructies over hoe ik haar moet hanteren. Intussen merk ik dat de ankh en ik zich dieper met elkaar verbinden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *