De Heilige Cirkel

 

Wat maakt dat de cirkel heilig is? Deze vraag stel ik mezelf vandaag tijdens mijn meditatieve afstemming. Zacht maar beslist word ik geleid naar mijn baarmoeder, naar het openen van de voormoederlijn. Dit proces heb ik ook beschreven in “Het Huis van Isis’.(pag. 201-202). Geen ‘channelen’, maar mogen tappen uit de kennis van mijn vrouwen-DNA. Vanuit de toevloeiende stroom energie schrijf ik het volgende op:
De cirkel is de weergave van het Oerbeginsel, de Bron van het Al. In het Oerbeginsel kennen we niets anders dan de heiligheid van de schepping, de goddelijke geborgenheid, het ontstaan, de wording en de expressie ( = het naar buiten komen). In de oorsprong gebeurt de geboorte van een creatie, het tevoorschijn komen in een veilige omgeving, in een cirkel van liefde. Alles gaat rond in cirkels, het leven, de seizoenen, de zon en de maan. En tegelijkertijd evolueert alles naar een nieuwere vorm, zodat het geschapene, de schepping, zich ontwikkelt in een voortdurende beweging. Dat wordt uitgedrukt in de spiraal.

Dat is het vrouwelijk beginsel. Zo is de Heilige Cirkel het symbool en de essentie van het vrouwelijke, van al het leven, van de gelijkwaardigheid van alles in de schepping en van de eenheid van alle dingen, die in de natuur besloten zijn. De Heilige Cirkel is een fenomeen in zichzelf.

Je ervaart jezelf anders, veiliger, geborgener en heler dan wanneer je in een hoekige ruimte bent. Daarom hebben de voormoeders ronde ruimtes gemaakt om in te leven. Zoals ronde hutten en ronde tenten (yurts en tipi’s). De geborgenheid en veiligheid van de cirkel maakt dat je sneller komt in de diepte van je wezen, bij wie je echt bent. Je bevindt je in een soort baarmoeder en keert gemakkelijker terug naar de oorsprong via de voormoederlijn.

Een groot deel van de mensheid is de heiligheid van het leven vergeten en daarmee is ook de waarde van de cirkelvorm versluierd geraakt. In de Cirkel van Isis betreedt Isis Haar heilige ruimte.

Nu komt er een vraag in mij op. Er is mij immers gezegd dat ook mannen welkom zijn in de Cirkel van Isis. Een man heeft geen voormoederlijn, geen mitochondrisch DNA. Hoe beleeft de man de heiligheid van de cirkel?

Ook de man keert via de cirkel terug in de voorgeboortelijke baarmoeder van haar die hem droeg. En via de kosmische navelstreng (komt hij) in het heelal. Hij onderneemt de zoektocht naar het ervaren hoe alles voortkomt uit het Ronde Al, het alomvattende principe van harmonie en eenheid..

Vrouwen ZIJN het Al, wanneer zij de angst afleggen, die zij hebben opgedaan in een vrouwvijandige samenleving door de generaties heen. Mannen ontdekken en herkennen het Al via de navelstreng van de voedende Moeder, de oervorm.

Diep in mijzelf wist ik dit al, maar het ‘horen’ en opschrijven van deze woorden brengt een diepe ontspanning over me. Het lijkt wel of ik in slaap val, maar het is een wakkere slaap, waarin ik me bewust ben dat ik in mijn wezen diep verbonden ben met en voortkom uit dat Oerbeginsel.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *