De Vleugels van Isis

Iedereen die een beetje bekend is met het oude Egypte weet, dat Isis vaak wordt afgebeeld met vleugels. Ofwel Haar gespreide armen zijn vleugels geworden, of Ze draagt vleugels rond haar hoofdtooi. Het gaat in de meeste gevallen om de vleugels van de gier, die in de prehistorie als de moeder van leven en dood vereerd werd. In andere gevallen gaat het om de rode wouw als symbool van de ziel. In mijn binnenkort te verschijnen boek beschrijf ik hoe ik soms de vleugels van Isis koesterend om mij heen voel.
Maar hoever Haar vleugels kunnen reiken, mocht ik de afgelopen weken ervaren.

Mijn broer heeft een vriend in India. Laat ik hem maar Nandi noemen. Met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in een klein dorpje in de provincie Utter Pradesh, een bergachtige streek in de Himalaya. Hij en zijn vrouw Meera zijn in 2011 bij mij op bezoek geweest, toen ze in Nederland waren. Hoewel Meera en ik elkaar niet konden verstaan, hadden we meteen een diepe band met elkaar. Ik vind haar een heel zachtaardig, puur mens en ook heel intelligent.

Drie weken geleden moest Meera naar het ziekenhuis. Nandi en zij namen een taxi naar de dichtstbijzijnde grote stad, Dehradun. Dat is een tocht van zes lange uren over een smalle bergweg, met scherpe bochten en langs diepe ravijnen. Daar kregen ze een ongeluk, een aanrijding. Nandi en de chauffeur kwamen er met een paar schrammen vanaf, maar Meera, die lag te slapen, zag het gevaar niet aankomen, vloog met haar hoofd tegen de binnenkant van de auto en raakte bewusteloos. Toen mijn broer contact kreeg met Nandi, lag zijn vrouw al een week in coma in het grootste ziekenhuis van Dehradun. Aangeslagen door dit noodlot van zijn dierbare vrienden, belde hij mij.
Ook ik was enorm geraakt door het lot van Meera en vroeg aan Isis of ik iets doen mocht om haar te helpen. Al snel vond ik de foto die ik in 2011 van Meera gemaakt had, toen ze bij mij thuis was. Nu ben ik al jaren Reikimaster en ik heb ervaring met afstandsbehandelingen. Maar dit keer maakte ik geen gebruik van reiki, maar stemde mij af op de energie van Isis. Hardop sprak ik het healing-gebed uit, waarvan de tekst bij mij aan de muur hangt:

Isis, You with the Healing Wings,
World Mother, Wound Mender,
Breaker of the Chain of Pain,
You who holds the World
in the Palms of Your Hands,
Heal through me,
Heal for me,
Heal by me,
Heal me.
All glory to You,
Beloved Isis!

Onmiddellijk kwam er een hele sterke energie door mijn handen heen die op de foto lagen. Bovendien werd mijn derde oog veranderd in een soort laserstraal, die ik in gedachten richtte op Meera, daar in het ziekenhuis in het verre India.

Uit mijn ervaring als healer weet ik dat je nooit je eigen wil mag opleggen aan de energie die je stuurt. Ik wilde natuurlijk graag dat ze zou ontwaken uit haar coma. Maar in mijn gedachten bleef ik open. De helende energie gaat haar eigen weg. Het kan leiden tot fysieke genezing, maar in sommige gevallen kan het ook leiden tot een zachte overgang. En het kan ook helemaal geen resultaat hebben. Op een gegeven moment kreeg ik een ervaring in mijn eigen lichaam, als een weergave van wat er in het lichaam van Meera gebeurde. Ik voelde dat de linkerhersenhelft zich langzaam begon te ontspannen. Daaruit begreep ik dat zich daar waarschijnlijk een beknelling bevond. Het duurde een hele tijd; een uur heb ik zo gezeten. Toen was de hersenstam bereikt en begreep ik dat de twee hersenhelften opnieuw verbonden raakten. Ik dacht: óf ze heeft met de linkerkant van haar hoofd een smak gemaakt, óf met de rechterkant, waardoor de linker hersenhelft in de verdrukking is geraakt.

De volgende dag werd ik weer gebeld door mijn broer. Nandi had verteld dat Meera die ochtend was bijgekomen uit haar coma! Ze kon nog niet praten, maar ze was bij en reageerde op zijn vragen met handbewegingen. Fantastisch! Ik dacht bij mezelf: misschien heeft de Isis-energie die door mij heen ging een laatste duwtje gegeven aan iets wat toch al gaande was.

Toen vroeg ik aan mijn broer: “Kun je te weten komen waarom ze naar het ziekenhuis moest? Wat waren haar klachten?” Het bleek dat zij een klein balletje voelde in haar buik, dat bewoog en dat pijn veroorzaakte. Verder had ze pijn aan de rechterkant van de onderbuik, waar de eierstok zit. Gedurende de volgende afstandsbehandelingen werd ik ook naar de buik geleid. Ik kreeg de gewaarwording dat er een ciste in zat plus een ontsteking in de eileider. Drie keer heb ik haar buik mogen instralen. En ook het hoofd. Het bleek dat ze haar rechteroog niet kon openen en ook niet op de rechtervoet kon staan. Het was geen verlamming, zei de dokter en er waren ook geen afwijkingen in de hersenen geconstateerd. Toch bleef ik voelen dat het met de linkerhersenhelft te maken had.

Verschillende malen gaf ik informatie aan Nandi, via mijn broer. Elke keer weer bleek dat te kloppen. Maar toch bleef ik twijfelen of mijn sessies met Isis wel enig verder effect hadden. Ik stond op het punt er maar mee te stoppen.

Twee dagen geleden belde mijn broer weer. De arts kon Meera niet verder behandelen. Ze mocht naar huis, terug naar haar rustige en lieflijke bergdorpje. Daar moest ze verder herstellen en dat kon nog maanden duren. Ik was blij dat ze naar huis kon, want ik had al meteen gevoeld dat die grote stad en dat drukke ziekenhuis geen geschikt klimaat waren voor Meera’s herstel. “Maar,” vroeg ik: “Wanneer moeten dan die klachten in haar buik behandeld worden?” Het antwoord was: De dokter heeft de buik onderzocht en een scan gemaakt, maar hij kan niks vinden. Er is geen enkele reden om ongerust te zijn over de buik; er is daar niets afwijkends!

Het drong nog niet meteen tot me door. Maar ’s avonds besefte ik: dit is niets minder dan een wonder! Eerst is Meera uit haar coma ontwaakt, enkele uren na de eerste instraling. Nu blijkt zelfs dat haar problemen in de buik er niet langer zijn. Dat is echt Isis aan het werk – ik ben alleen maar een geleider geweest voor Haar energie. Wauw, dat is nu eens een mooi voorbeeld van de vleugels van Isis. Die reiken over de hele wereld. World Mother, Wound Mender, Breaker of the Chain of Pain.

Maar, het is wel belangrijk dat wij het Haar vragen! Dat wij Haar bemiddelaar willen zijn. Dan kunnen er nog veel meer wonderen gebeuren in de wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *