De Weg van de Godin

Een begeleidingstraject.

Tijdens het schrijven van mijn tweede boek: “Het Huis van Isis”, werd mij duidelijk gemaakt dat ik een oeroud Pad voor vrouwen gegaan was; dat van het belichamen van de Godin. Bij mij kwam vervolgens de wens boven om dit Pad wat ik in dit boek beschrijf, ook beschikbaar te maken voor anderen. Daaruit ontstond dit begeleidingstraject.

De Weg van de Godin is een pad van liefde. Dat betekent dat we elkaar en onszelf behandelen met liefde. Dat maakt dit traject een easy going en vreugdevol pad. We leren om ons lichaam te eren en het goddelijk vrouwelijke dat zich daarin mag manifesteren. Elke Godin is een Poort naar het Goddelijk Vrouwelijke. Jouw Godin kan een andere naam dragen. Zij is dan jou Poort.

Al duizenden jaren leven we in een patriarchale samenleving. Daarover heb ik geschreven in mijn eerste boek “Het Evangelie van Isis“. Het Goddelijk Vrouwelijke is grotendeels verdrongen uit het collectief bewustzijn of naar een marginale plak geschoven. Zij is echter de Scheppende Kracht achter dit universum. Om werkelijk onze samenleving te veranderen is het nodig dat het Ware Vrouwelijke zich weer gaat manifesteren. Daardoor zal ook het Ware Mannelijke zich weer kunnen herstellen. Steeds meer mensen – vrouwen en mannen – verlangen naar de terugkeer van het Goddelijk Vrouwelijk in hun leven en ook in onze samenleving. Door het Ware Vrouwelijke te belichamen, te ZIJN, kunnen wij daaraan een grote bijdrage leveren. Het is in wezen een pad naar je ware Zelf- worden wie je werkelijk bent. Door dat Pad te volgen doe je niet alleen iets voor jezelf, maar zeker ook voor het grotere geheel.

Dit begeleidingstraject is in eerste instantie bedoeld voor vrouwen. Het helpt jou om jouw eigen pad met jouw Godin te gaan. Het is dus een individueel traject, maar tegelijkertijd zijn er een aantal gemeenschappelijke factoren in aanwezig, die voor iedereen gelijk zijn. Het is dan ook heel fijn om dit te doen in de geborgenheid van een kleine groep vrouwen, die in dezelfde richting gaan, zodat je steun hebt aan elkaar. Dit oeroude pad is in vroegere tijden ook door verschillende van onze voormoeders bewandeld. Daarom ook verbinden we ons met onze vrouwenlijn.

Het gaat hierbij om verschillende facetten:

Contact en communicatie met je Godin. Het ervaren van de energie van je Godin , het openen van je mediamieke kanaal en het leren boodschappen te ontvangen van je Godin. Hierdoor krijg je ook persoonlijke begeleiding door jouw Godin, waardoor je gaandeweg onafhankelijk wordt van bronnen buiten jezelf. Je wordt je steeds meer bewust van je levensmissie en gaat ontdekken hoe dit in je eigen leven vorm kunt geven. Het begin van het contact met jouw Godin en het openen van je mediamieke kanaal gaat het best in individuele begeleiding, via een paar persoonlijke consulten. Het vervolg gaat wel in groepsverband.

Oplossen van blokkades. Om de boodschappen en de energie van je Godin beter en zuiverder te kunnen ontvangen, is het belangrijk dat we onderscheid kunnen maken tussen de stemmen van ons onderbewuste (het innerlijk kind met name) en ons bovenbewuste (onze Godin). Dat doen we door het bewustzijn naar ons innerlijke kind te openen op een zachte en speelse wijze. Ons innerlijk kind heeft waardering, liefde en respect nodig, waardoor het zich kan openen voor genezing. We leren eenvoudige methoden om ons innerlijk kind liefde te geven en lasten los te laten.

Ergens onderweg in dit traject gaan we ook aandacht geven aan de kunst van het vergeven. Vergeven gaat niet over die ander die jou iets heeft aangedaan, maar over jezelf, over jouw bevrijding van oud zeer. Het gaat met name over het kunnen loslaten van onvervulde verwachtingen, waardoor je meestal aan oude trauma’s blijft hangen. Je zult je enorm veel lichter gaan voelen en daardoor ook meer licht toe kunnen laten in je leven en je lichaam! Je leert hoe je deze methodieken zelfstandig kunt gebruiken.

De basis van onze vrouwelijkheid. Hier gaat het over het in contact komen met je baarmoeder als bron van je scheppingskracht en als verbindingslijn naar je voormoeders. Dat doen we o.a. d.m.v. een eeuwenoud Baarmoeder-ritueel en door het activeren van je vrouwen-DNA. Herstel van je voormoederlijn, verborgen lasten teruggeven. Dit heeft ook te maken met het weer in ere herstellen van je eigen seksualiteit.

Je innerlijke tempel gereed maken. Jouw lichaam is de tempel van je Godin. We doen een ritueel om je innerlijke tempel in te wijden. Hoe ga je om met die heiligheid van je lichaam en van je seksualiteit? Hoe houdt je jezelf letterlijk en figuurlijk schoon, mooi en helder?
Door het hele traject heen kijken we voortdurend naar hoe het met je gaat, welke steun heb jij nodig voor je ontwikkeling. Welke ervaringen heb je tot nu toe opgedaan en welke veranderingen zijn er in je leven? Via een geleide meditatie nemen we de Poort waar, die onze Godin voor ons openhoudt en waar we op ons eigen moment doorheen mogen gaan om werkelijke eenwording te ervaren.
En hoe ga je daar vervolgens mee om in je dagelijks leven? Hoe is het om het kleed van je Godin te dragen?

Tenslotte kijken we aan het eind van het traject naar: wat heb je verworven? Wat is je spirituele discipline geworden? Terugblik op je intenties. En: hoe ga je verder? Wat heb je nog nodig in de toekomst van de zusterschap van de Godin? Met andere woorden: hoe kunnen wij elkaar blijven steunen?

Dit hele traject gaat plaatsvinden in een open structuur, waarin meditatie, dans en muziek (en andere vormen van creativiteit) een functie hebben.

Wat is de praktische opzet?
We doen dit traject in de vorm van zeven weekend-workshops en daartussenin een aantal terugkomdagen. Elke weekend workshop begint zaterdagochtend om 10 uur en duurt tot zondagmiddag 17. 00 uur.

Het geheel gaat een jaar duren, dus precies 12 maanden, met elke twee maanden een weekendworkshop en de andere maand een terugkomdag.

Data:

1e weekendworkshop:  4 & 5 mei 2019.
2e weekendworkshop:  6 & 7 juli 2019.
3e weekendworkshop:  7 & 8 sept. 2019.
4e weekendworkshop:  2 & 3 nov. 2019.
5e weekendworkshop:  4 & 5 jan. 2020.
6e weekendworkshop:  7 & 8 maart 2020.
7e weekendworkshop:   2 & 3 mei 2020.

De terugkomdagen regelen we in overleg met elkaar tijdens het eerste weekend.

Plaats: Centrum Bronkracht, Dorpsstraat 86a, 7361 AX, Beekbergen. Een hele mooie, zachte en intieme plek. Kijk hier maar eens rond: https://www.centrumbronkracht.nl/foto-galerij/ . Centrum Bronkracht verzorgt lunches en diner.

Kosten: De prijs per weekend is € 100,00. Voor een terugkomdag betaal je € 25,00.
Daarnaast worden de kosten van de zaalhuur en de maaltijden verdeeld over het aantal deelneemsters.
Voor Bed & Breakfast moet je zelf apart betalen.( 1 nacht per weekend)  Bemiddeling wordt verleend door Centrum Bronkracht.

Heb je hier belangstelling voor? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan, zodat je ook nog het individuele vóórtraject kunt doen.

Je kunt gerust eerst meer informatie vragen. Bel mij op: 024 – 355 3992.

Ik verheug me hier erg op: volgens mij gaat dit heel bijzonder worden.
Lauri.