Voor wie de roep van de Godin hoort

Nog steeds ben ik beduusd van de mooie recensie die Fred Teunissen – een van de uitgevers van Trophonios – geschreven heeft over mijn nieuwe boek.
Zie:http://www.transitieweb.nl/spiritualiteit/voor-wie-de-roep-van-de-godin-hoort/

Neem nou het woord ‘revolutionair’ dat hij gebruikt. In mijn jonge jaren was ik een linkse activiste. Ik wilde een maatschappelijke revolutie; de zaak moest óm. Niet op de manier van Marx en Mao, maar op onze eigen manier. Zelfs in 2010 had ik nog een revolutie in mijn hoofd. Ik werkte aan een boek over het patriarchaat, met als titel: ‘De Nieuwe Revolutie’. Dat boek is nooit afgekomen, want het leven greep in. Mijn Grotere Zelf had anders beslist. Ik werd door elkaar geschud en beleefde een diep geestelijk ontwaken. Ondergedompeld werd ik in een oneindig bad van Liefde (met een hoofdletter). Vanaf dat moment liet ik alle strijd varen, alle pogingen anderen te overtuigen van mijn gelijk. Mijn betrokkenheid bij het onrecht in de wereld was en is niet verdwenen, maar ik besefte dat ik met ‘vechten’ mijn Zelf kwijtraakte. En die kostbare schat wilde ik niet verliezen. Er moest dus een andere manier zijn. Met andere woorden: mijn uiterlijke ‘jihad’ veranderde in een innerlijke ‘jihad’- de weg naar het goddelijke, de Godin.

Nu schrijft Fred: “Het Huis van Isis vormt de basis voor een nieuwe ordening. Het is daarmee niet alleen een spiritueel, maar ook een revolutionair boek”. Krijg nou wat! Het is me toch gelukt! Mijn kleine ikje is door mijn innerlijke leiding liefdevol om de tuin geleid. Zij heeft mij geholpen een boek te schrijven dat een wezenlijke omwenteling op gang kan brengen.

En dan schrijft Fred: “Want voor mij markeert dit prachtige werk een overgang: er is de wereld voordat het uitkwam en de wereld van daarna.” Hier word ik erg verlegen van; dat is me een compliment! Wat mij persoonlijk betreft is dit zeker waar: wie ik was voordat ik dit boek schreef is definitief een andere dan daarna.
Maar om dat te kunnen begrijpen verwijs ik naar het boek: je kunt het zelf lezen!

Op 17 september is de officiële lancering van het boek: op die bijeenkomst is het boek tegen een introductieprijs te krijgen. Zie agenda

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *